Husmanskost, de bästa som finns!

Jag är ingen mästerkock direkt, lagar aldrig "gourmet" men är de nått ja kan så är de enkel mat! Husmanskost! De bästa som finns! 

Idag blev det kokt potatis, pesto och créme fraishe fylld köttfärslimpa med en pepprig gräddsås! Allt gjort av mig! 

Tänkte beskriva lite hur jag gjorde :)

Först blandade jag köttfärs med hackad lök, riv löken om man inte vill ha bitar, blir ganska saftigt om man gör de också ! Sedan blandade jag vatten med ströbröd medan de drog sig blandade jag i ett ägg med salt och peppar. I med ströbrödet och blanda runt igen. Sedan bredde jag ut köttfärsen som en rektangel på ett bakplåtspapper. Blandade créme fraishe med pesto men lade i mitten av köttfärsen och sedan slöt jag ihop de så det blev som en limpa och ner i en form. In i ugnen på 200 grader i ca 40/45 min.

Såsen: smälte en klick smör, i med lite vetemjöl, grädde, kalvfond och peppar! Lät de puttra ihop på svag värme ganska länge då de va lång tid kvar på potatisen och då hann såsen bli lite tjockare och inte så vattnig. Magiskt gott! Man får passa sig för att hälla i så mycket fond då de är ganska salt! 

Helt underbart gott blev detta! Tänkte först fylla färsen med vitlöks färskost me n tog en chansning med pesto och oj vad gott det blev! 






Peston flöt ut när jag skar men det fiskade jag upp med en sked! 

//LLETL
Allmänt | | Kommentera |
Upp